Tegelprijsvechter Nederland
klik op de foto's.
SCHOONMAAKADVIES

foto "Cementsluier" verwijderen Vloertegels
Het is belangrijk dat U de cementcluier 1 dag na het invoegen van uw tegelvloer verwijderd (nareiniging).

Nareiniging
1. Het tegeloppervlak natmaken met dweil of mop en ruim water. Het water dringt in de poriën van de voegen en beschermt de voegen  hiermee tegen aantasting door de cementsluierwerwijderaar.
2. Daarna het overtollige water van het tegeloppervlak verwijderen met een droge dweil of mop. De voegen zullen verzadigd blijven met water.
3. Breng vervolgens de cementsluierverwijderaar aan met spons of borstel en wrijf dit licht in. Let op de dosering: de cementsluierverwijderaar verdunnen volgens instructie van fabrikant! Een te hoge dosering cementsluierverwijderaar kan de voegen aantasten en blijvend beschadigen!
4. Gun het reinigingsmiddel een korte inwerktijd, conform advies van de fabrikant. Zorg ervoor dat het reinigingsmiddel niet opdroogt! Door opdroging kunnen de losgeweekte voegmortelresten nog hardnekkiger aan de tegel gaan vasthechten. Grote oppervlakken dienen daarom in delen (bijv. 20m²) te worden gereinigd.
5. Daarna het reinigingsmiddel kort opschrobben en direct verwijderen. Gebruik bij voorkeur een waterzuiger.
6. Direct na het verwijderen van het reinigingsmiddel de vloer grondig nadweilen met ruim schoon water. Hiermee worden ook de laatste restanten reinigingsmiddel en verontreiniging verwijderd.
7. Het tegelwerk dan droogwrijven met een doek of papieren handdoek.
8. Het tegelwerk na invoegen niet afdekken. Mocht dit toch wenselijk/noodzakelijk zijn, dan wordt geadviseerd om dit te doen met een ademend materiaal zodat het restvocht uit de lijm en de voegen gemakkelijk kan verdampen. Afdekken met een zgn. stucloper wordt ten strengste afgeraden.
Een niet volledig verwijderde voegmortelwaas kan de oorzaak zijn van hardnekkig aanhechtend vuil in het dagelijks gebruik. Het grondig verwijderen van deze waas bevordert derhalve de onderhoudsvriendelijkheid van de tegelvoer met instandhouding van het oorspronkelijke uiterlijk.

* Opmerking
Bij toepassing van zuurhoudende reinigingsmiddelen, zoals cementsluierverwijderaars, dient men er zeker van te zijn dat de te reinigen oppervlakken tegen zuur bestand zijn (bijv. voeg, decoratieve elementen van bijv. natuursteen of rvs).


Belangrijk:
Bij geconstateerde afwijkingen van bovenstaand advies, accepteert Tegelprijsvechter geen enkele klachten en aansprakelijkheid. Aan de inhoud van dit advies kunnen geen rechten worden ontleend. Verwerkers dienen zich vooraf via de product- en veiligheidsbladen volledig te informeren over de producteigenschappen, verwerkingsrichtlijnen en veiligheidsvoorschriften van de betreffende fabrikanten.

foto  foto 



Regulier onderhoud voor wand- en vloertegels
De dagelijkse of wekelijkse reiniging van wand- en vloertegels.


Wandtegels
Neem wandtegels regelmatig af met een lichtvochtige microvezeldoek ("wonderdoekje"). Bij sterkere vervuiling kan een allesreiniger worden toegevoegd. Gebruik bij voorkeur een sprayflacon met water en slechts enkele druppels allesreiniger. Spuit deze oplossing rechtstreeks op de microvezeldoek en reinig hiermee het schoon te maken oppervlak. Eventueel nadrogen met een droge doek. Was de microvezeldoek na gebruik.


Vloertegels
Voorkom opeenhoping van stof en vuil door frequent stofzuigen of stofwissen. Het gebruik van geïmpregneerde doeken bij stofwissen wordt afgeraden, omdat deze olie of paraffine bevatten die tijdens het wissen een dun laagje op de tegel achterlaten waaraan stof en vuil zich opnieuw kunnen hechten. Geïmpregneerde doeken zijn vaak te herkennen aan een (hersluitbare) folieverpakking die uitdrogen moet voorkomen.


De vloer dient regelmatig vochtig te worden gereinigd om aangehecht vuil te verwijderen. Verwijder eerst het losse vuil door middel van stofzuigen of stofwissen.
Reinig de vloer met behulp van een vlakmopsysteem met microvezel. Maak de mop niet te nat; het gebruik van te veel water vermindert de werking van de microvezel.
Tegelprijsvechter adviseert het Sprenkler systeem van Greenspeed (www.greenspeed.info); een microvezel-mopsysteem met geïntegreerd bevochtigingsmechaniek. Dit voorkomt gesjouw met emmers.
Bij gebruik van een reguliere microvezelmop; gebruik een sprayflacon en spuit een kleine hoeveelheid water rechtstreeks op de microvezelmop.

Voeg aan het water eventueel een a twee dopjes schoonmaakazijn of ammoniak toe.
Bevochtig de mop opnieuw als deze te droog wordt.

Wanneer de doek of mop verzadigd is met vuil dient deze te worden vervangen door een schoon exemplaar. Microvezeldoeken of -moppen kunnen na gebruik in de machine worden gewassen, zonder wasverzachter.

foto 



foto Intensieve Reiniging (periodiek)
(Tegelprijsvechter adviseert)

Bij een sterk vervuilde vloer.
Schakel de eventueel aanwezige vloerverwarming ruim van tevoren uit en wacht tot de vloer is afgekoeld. Verwijder voor het reinigen eerst het losse vuil door middel van stofzuigen of stofwissen.

Afhankelijk van de mate van vervuiling, het reinigingsmiddel oplossen in water in de door de fabrikant voorgeschreven verhouding.

- Breng de reinigingsoplossing aan op de vloer
- Borstel de oplossing in met de eenschijfsmachine.
- Laat het reinigingsmiddel ca. 5 tot 10 minuten inwerken. Zorg ervoor dat de vloer niet tussentijds opdroogt.
- Schrob de vloer nogmaals op met de eenschijfsmachine.
- Verwijder de vloeistof direct hierna met de waterzuiger
- Dweil ten slotte de vloer na met een schone (microvezel)mop en enkel schoon water.


In plaats van een eenschijfsmachine en waterzuiger kan ook een schrobzuigmachine worden gebruikt.
Zet bij de eerste rondgang de zuigfunctie van de machine uit en borstel de reinigingsvloeistof in op het oppervlak. Na de inwerktijd van 5 tot 10 minuten wordt de vloer opnieuw opgeschrobd met de machine, waarbij de zuigfunctie is ingeschakeld.
Ten slotte wordt de vloer een derde maal geschrobd met enkel schoon water. Zorg er daarbij voor dat het reservoir van de schrobzuigmachine grondig is schoongespoeld alvorens deze opnieuw te vullen met water.


Antisliptegels en tegels met reliëf
Kies voor antisliptegels en tegels met reliëf een geschikte schijf of borstel die in staat is zich aan te passen aan het profiel van de vloer.Daar waar de omstandigheden dit toelaten kan ook worden gewerkt met een hogedrukreiniger voor het verwijderen van zeer sterke vervuiling. Hierbij bestaat echter gevaar voor beschadiging van de voegen. Bij epoxyvoegen mag de watertemperatuur niet hoger zijn 75 graden Celsius.


Voor advies over het verwijderen van hardnekkige vlekken, neem dan contact met ons op via info@Tegelprijsvechter.nl






Google Review